Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur

Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur

22494
SHARE
Anda tak guna telur ? Memang sesuai resepi apam pisang ni untuk akak kalau amcam tu. Sebab ianya tanpa telur. Jom cuba.Memang sangat lembut dan harum.
Anda tak guna telur ? Memang sesuai resepi apam pisang ni untuk akak kalau amcam tu. Sebab ianya tanpa telur. Jom cuba.Memang sangat lembut dan harum.

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga dari dapur dot com. Memang best kan apam pisang , banyak dah kami kongsi berasaskan pisang . Hari ini , kami nak kongsikan Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur yang sangat sedap dan mudah dibuat .

Sebelum bermula, disarankan anda membaca artikel ini untuk mempertingkatkan lagi kemahiran anda.

World Wide Web Consortium Home

6 Kesilapan Membuat Kek Yang Perlu Anda Elak

Bahan – Bahan Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur


1 cawan pisang yang dilecek halus.
2 cawan tepung gandum
3/4 cawan minyak jagung
3/4 cawan gula kastor
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
secubit garam

Tips – Gunakan pisang yang cukup masak untuk jadikan apam pisang harum wangi.

Cara Penyediaan Apam Pisang

Pertama , tepung, baking powder dan soda bikarbonat diaya bersama sehingga sebati . Kemudian masukkan campuran ke dalam mangkuk besar, masukkan pisang yang dilecek tadi, gula kastor dan sedikit garam.

Kedua , kacau campuran dan masukkan minyak jagung. Sebatikan. Masukkan adunan yang telah sebati ke dalam loyang .

Ketiga , kukus selama 30 minit pada api sederhana.

Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab
Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab

Tips – Tutup penutup pengukus dengan kain tuala untuk elakkan wap air menitik masuk ke atas apam pisang. 

Memang sedap betul apam pisang ni. Tambah-tambah guna pisang jela berangan.

Artikel Resepi/Tips lain yang boleh anda baca :

Muffin Labu Kuning Gebu
Mudahnya Membuat Pavlova Strawberi
Marble Cheese Brownies Paling Sedap

serta banyak lagi kami sediakan untuk anda.

Untuk artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang menarik dan lengkap, akak boleh KLIK TAG di bawah post ini atau terus ke RUANGAN MENU kami ye . Jika akak mahu cara yang senang, terus SEARCH artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang akak mahu di ruangan yang disediakan ye. Terima kasih kerana mengunjungi laman web kami .

Jangan lupa berkongsi gambar  hasil resepi yang akak buat  di inbox  Facebook Pages Kami : Resepi Kek & Puding 

Dipersilakan share kepada kawan-kawan anda dengan cara mudah ini .
Smartphone –  klik button FB di bawah
Laptop – klik button share di sebelah artikel

World Wide Web Consortium Home