Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur

32877
SHARE
Anda tak guna telur ? Memang sesuai resepi apam pisang ni untuk akak kalau amcam tu. Sebab ianya tanpa telur. Jom cuba.Memang sangat lembut dan harum.
Anda tak guna telur ? Memang sesuai resepi apam pisang ni untuk akak kalau amcam tu. Sebab ianya tanpa telur. Jom cuba.Memang sangat lembut dan harum.

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga dari dapur dot com. Memang best kan apam pisang , banyak dah kami kongsi berasaskan pisang . Hari ini , kami nak kongsikan Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur yang sangat sedap dan mudah dibuat .

Sebelum bermula, disarankan anda membaca artikel ini untuk mempertingkatkan lagi kemahiran anda.

6 Kesilapan Membuat Kek Yang Perlu Anda Elak

Bahan – Bahan Resepi Apam Pisang Kukus Tanpa Telur


1 cawan pisang yang dilecek halus.
2 cawan tepung gandum
3/4 cawan minyak jagung
3/4 cawan gula kastor
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
secubit garam

Tips – Gunakan pisang yang cukup masak untuk jadikan apam pisang harum wangi.

Cara Penyediaan Apam Pisang

Pertama , tepung, baking powder dan soda bikarbonat diaya bersama sehingga sebati . Kemudian masukkan campuran ke dalam mangkuk besar, masukkan pisang yang dilecek tadi, gula kastor dan sedikit garam.

Kedua , kacau campuran dan masukkan minyak jagung. Sebatikan. Masukkan adunan yang telah sebati ke dalam loyang .

Ketiga , kukus selama 30 minit pada api sederhana.

Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab
Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab

Tips – Tutup penutup pengukus dengan kain tuala untuk elakkan wap air menitik masuk ke atas apam pisang. 

Memang sedap betul apam pisang ni. Tambah-tambah guna pisang jela berangan.

Artikel Resepi/Tips lain yang boleh anda baca :

Muffin Labu Kuning Gebu
Mudahnya Membuat Pavlova Strawberi
Marble Cheese Brownies Paling Sedap

serta banyak lagi kami sediakan untuk anda.

Untuk artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang menarik dan lengkap, akak boleh KLIK TAG di bawah post ini atau terus ke RUANGAN MENU kami ye . Jika akak mahu cara yang senang, terus SEARCH artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang akak mahu di ruangan yang disediakan ye. Terima kasih kerana mengunjungi laman web kami .

Jangan lupa berkongsi gambar  hasil resepi yang akak buat  di inbox  Facebook Pages Kami : Resepi Kek & Puding 

Dipersilakan share kepada kawan-kawan anda dengan cara mudah ini .
Smartphone –  klik button FB di bawah
Laptop – klik button share di sebelah artikel

5 best second job optionsBush and former President Reagan.. He was sentenced to 27 years in prison, but not before causing around 4,000 previous convictions to be overturned. Put the hard hat onto your head to adjust the sizing. After which the extension unit should be plugged into an outlet cheap oakleys sunglasses near the set top box of the dish TV.. Those who knew James well would never pretend that he cheap oakleys was good at managing money but none would claim that he was ever greedy.. Have you been looking for a way to make instant money online absolutely free? In today’s economy it is getting more difficult for families to make enough income to meet the monthly budget. We call these people bastards, monsters, and blasphemers. It makes no sense to me.” BodyArmor has electrolytes, coconut water and vitamins. Like the White Walkers, the Wendigo was all about the cold. You are given the option to make the trip private if you cheap china jerseys so desire before cheap oakleys sunglasses uploading. You don’t want too many plays. With scandal hockey jerseys after scandal, from David Beckham, Brett Favre, and Tiger Woods some years ago, to the ever continuing publicity of every single thing these people say or do.. “He goes deep sea fishing any opportunity he gets,” Cooper said in the statement. It should cheap oakleys also be pointed out, for the record, that he has fantasized about having his bones buried near or put into the chest after his demise. My having a six pack was, well, me having a six pack. Greece’s Culture Ministry said Wednesday that the skeleton, probably of an adolescent boy, was found in the heart of the 30 meter (100 foot) broad ash altar, next to a man made stone platform. “He stopped to check the load . Using this method, paste each of the captured images into its own frame.. It’s widely believed they were complicit in letting doping flourish. This is important because this instills the mentality into the athletes that they should follow the rules most of the time, but should manipulate them whenever the time is getting close to done. Considerations for having a genetic predisposition will continue to influence potential risks. Completing the 2 is a new rugged outsole. The idea that an event can become ‘due’ over time is known as ‘the gambler’s fallacy’, and has contributed to the demise of many a player’s bankroll.. He said he was done in 2008 with the Packers and 2009 with the Jets, only to join the Vikings and play two more years. Children may also act in an unsportsmanlike manner when cheap ray bans imitating the actions and attitudes of teammates or professional athletes.

Comments

comments