12 Khasiat Lemon Yang Menakjubkan Terutama Membakar Lemak

4042
Terutama wanita , banyak khasiat lemon untuk tubuh badan dari segi kecantikkan dan kesihatan , so lepas ni , memang kena amal tau .
Terutama wanita , banyak khasiat lemon untuk tubuh badan dari segi kecantikkan dan kesihatan , so lepas ni , memang kena amal tau .

Ramai di antara kita yang sukakan buah yang bewarna kekuningan ini dan walaupun rasanya yang asa, tapi faedah dan khasiat kepada tubuh badan sangat lah bernilai tinggi. Jom baca artikel 12 Khasiat Lemon Yang Menakjubkan Terutama Membakar Lemak khas kami sediakan untuk anda .

Ini adalah 12 Khasiat Lemon Yang Menakjubkan Terutama Membakar Lemak .

BACA : Jus Kurma Susu Berkhasiat Untuk Badan

1. Minum air lemon sebaik sahaja bangun tidur boleh melegakan dan mengelakkan masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan pedih ulu hati.

2. Lemon bersifat antiseptik dan mempunyai kesan ‘pembersihan’ yang baik kepada hati, buah pinggang dan darah. Hati kita bekerja untuk perkumuhan dan penapis, apabila ia dibersihkan, kita akan merasa lebih bertenaga dan bersemangat untuk membuat kerja.

3. Minum air lemon pada waktu pagi memberi bekalan vitamin C semulajadi yang baik untuk kita. Ia juga memberi folate dan minerals seperti potassium, kalsium dan magnesium untuk tubuh.

4. Kandungan mineral yang tinggi dalam lemon menyebabkan ia boleh bersifat alkali dan membuang asid dalam badan.

5. Air lemon membantu dalam perkumuhan dan mengelakkan sembelit atau cirit-birit.

6. Minum Air Lemon boleh meningkatkan kesihatan kulit. Kandungan Vitamin C dalam lemon boleh membantu memperbaiki masalah kulit, lemon juga bersifat membersih, antibiotik dan antioksidan yang lebih penting untuk kulit.

7. Limonoid glucosides adalah sejenis flavonoid yang ada dalam lemon, kajian mendapati ia ada ciri-ciri anti-karsinogik yang boleh membantu mengelak barah.

BACA : Biar Betul Cincau Boleh Mengurangkan Darah Tinggi

8. Air Lemon membantu hati menghasilkan lebih hempedu yang membantu menghadam lemak degil.

9. Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam.

10. Air lemon boleh membantu mengurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan.

11. Terdapat banyak sumber yang mengaitkan faedah dan kelebihan air lemon dalam membakar lemak dan membantu untuk kurus.

12. Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan.

 

Dipersilakan share kepada kawan-kawan anda dengan cara mudah ini .
Smartphone –  klik button FB di bawah
Laptop – klik button share di sebelah artikel