9 Rawatan Tradisional Untuk Penghidap Darah Tinggi Patut Cuba

21740
Ada masalah darah tinggi , kami minta anda berkongsi 9 Rawatan Tradisional Untuk Penghidap Darah Tinggi Patut Cuba ini kepada insan di sekeliling kita.
Ada masalah darah tinggi , kami minta anda berkongsi 9 Rawatan Tradisional Untuk Penghidap Darah Tinggi Patut Cuba ini kepada insan di sekeliling kita.

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga pengunjung dari dapur dot com . Kami membawakan kepada anda rawatan tradisional bagi penyakit darah tinggi. Tolong sebarkan kepada insan di sekeliling kita yang memerlukan. Jom lihat 9 Rawatan Tradisional Untuk Penghidap Darah Tinggi Patut Cuba. Semoga disembuhkan oleh ALLAH S.W.T

Rawatan 1 : Ambil seikat daun kucai. Tumbuk lumat dan perah sehingga mengeluarkan air. Minum air tersebut setiap pagi  selepas sarapan selama sebulan.

1200tmplate copy

 

Rawatan 2 : Perahkan buah mengkudu masak dan ambil airnya dan tapis. Minumlah di waktu pagi sebelum memakan sesuatu. Amalkan selama seminggu berturut-turut.

1200tmplate copyRawatan 3 : Ambil beberapa batang serai yang telah diketuk, rebus bersama 4 mangkuk air dan renehkan sehingga air rebusan menjadi semangkuk. Amalkan meminum air rebusan serai 2 kali sehari.

Rawatan 4 : Ambil 3 biji pisang kelat yang masak, diramas dengan kulitnya sekali dam ambil airnya dibuat minum.

Rawatan 5 : Ambil air kelapa muda segelas, dibubuh sedikit kopi dan sebuku garam jantan, kacau dan minum. Amalkan 2 kali seminggu.

Rawatan 6 : Jadikan pucuk betik sebagai ulam-ulaman ketika anda menikmati makan tengah hari mahupun malam.

Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab
Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. New Opening Tab


Rawatan 7 : 
Jadikan daun sabung nyawa sebagai ulam-ulaman. Jika anda memakannya secara berlebihan, anda akan berasa mual, loya dan bagaikan hendak muntah. Ini disebabkan oleh cecair daunnya yang berfungsi menurunkan kandungan gula dalam darah.

Rawatan 8 : Daun pegaga boleh dibuat jus sebagai penawar darah tinggi anda.

Rawatan 8 : Ambil 2 biji epal hijau, buang kulitnya dan hiris nipis-nipis. Rebus dengan 2 cawan air sehingga empuk. Biarkan sehingga sejuk dan tapiskan airnya. Minum 2 kali sehari. Amalkan selalu walaupun tekanan darah tinggi anda menurun.

Untuk artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang menarik dan lengkap, akak boleh KLIK TAG di bawah post ini atau terus ke RUANGAN MENU kami ye . Jika akak mahu cara yang senang, terus SEARCH artikel resepi dan artikel tips serta info lain yang akak mahu di ruangan yang disediakan ye. Terima kasih kerana mengunjungi laman web kami .

Jangan lupa berkongsi gambar  hasil resepi yang akak buat  di inbox  Facebook Pages Kami : Resepi Kek & Puding 

Dipersilakan share kepada kawan-kawan anda dengan cara mudah ini .
Smartphone –  klik button FB di bawah
Laptop – klik button share di sebelah artikel