Anak- Anak Mesti Suka Jajan Homemade Laksa Kering Ini

8103
Jom kita tengok macam mana nak buat jajan laksa kering yang pedas manis dan semestinya sedap ni tau untuk anak - anak yang tersayang.

Sumber artikel jajan laksa kering pedas sedap ini daripada Puan Zalipah Ibrahim dan diubah suai oleh kami . Anda boleh ke laman facebook beliau di link nama tersebut . Best kan bila apa yang anda masak , anak – anak makan dengan selera.  Sebagai ibu , mesti mahukan yang terbaik , sihat untuk anak – anak kan. Apa kata anda buat jajan daripada laksa kering. Kedengaran pelik bukan ? Tapi selepas anda mencuba , gerenti puas hati dan ianya lebih selamat daripada jajan yang dijual diluar sana kan berbanding jajan laksa kering kan. 

Laksa kering biasanya digunakan untuk membuat laksa penang , laksa kelantan dan sebagainya. Anda boleh perolehi ldi mana – mana pasaraya berdekatan. Caranya sangat senang dan kos yang murah membolehkan anda buat koleksi jajan  ini dalam kuantiti yang banyak . 

BACA DI LINK BARU : Sambal Belacan Terbaik Step By Step

Jom kita tengok macam mana nak buat jajan yang pedas manis dan semestinya sedap ni tau untuk anak – anak yang tersayang. 

Gunakan satu paket  . Tak perlu dibasuh. Bahan itu tadi dipecahkan kepada bahagian kecil seperti di dalam gambar di bawah . Panaskan minyak di dalam kuali sehingga betul – betul panas dan goreng sehingga kembang. 
1200tmplate copy
Angkat dan biarkan sehingga kering minyaknya. Masukkan  yang telah digoreng ke dalam bekas atau besen. Untuk kali ini, perasa yang digunakan adalah rempah kari , nestum yang diblender halus dan garam . 
 
 
Bila dah sebati , simpan jajan di dalam bekas kedap udara dan bila-bila masa, boleh di ngapppp. heee. Senang kan cara buat nya kan. Anda patut cuba. Dipersilakan share kepada kawan-kawan anda dengan cara mudah ini .

Smartphone –  klik button FB di bawah
Laptop – klik button share di bawah