Resepi Cornflake Coklat Best Hanya Guna 4 Bahan. Rangup

14345
Kalau rasa biskut raya masih belum meriah, apa kata cuba resepi cornglake coklat rangup ni. Mudah pun mudah untuk dibuat. Boleh minta anak-anak bantu sama kan

Kalau rasa biskut raya masih belum meriah, apa kata cuba resepi cornglake coklat rangup ni. Mudah pun mudah untuk dibuat. Boleh minta anak-anak bantu sama kan.Sebabnya ianya tidak memerlukan dibakar dalam oven.Tak bahaya bagi anak.

Kalau nak sedap, gunakan milk coklat ataupun dark coklat mengikut jenama pilihan anda masing-masing. Sama ada tiada jenama yang dijual di bakeri ataupun guna jenama Beryl’s.

Tips untuk dapatkan rasa resepi biskut conflakes coklat yang sedap adalah pastikan cairkan coklat mnggunakan kaedah double boil hingga coklat cair sepenuhnya.

Tak perlu tunggu suam, tapi terus gaulkan conflakes tadi bila coklat dah cair sepenuhnya.Insyaallah tak kan lemau.

BACA DI LINK BARU : Resepi Puding Lumut Best Penuh Dengan Tips Menarik Untuk Anda

Lepas dah gaul rata conflkes bersama coklat itu tadi barulah masukkan  dalam baking tray ataupun dulang dan biarkan sejuk sepenuhnya sebelum simpan dalam bekas kedap udara untuk elakkan conflakes coklat lemau.

Kalau anda nak nampak resepi cornflake coklat ni meriah, boleh gunakan kombinasi coklat bewarna putih juga. Mesti cantik dipandang tengok warna warni.hee

Terima kasih kepada Puan Min Hani kerana sudi berkongsi resepi cornflake coklat kepada kami semua. Semoga murah rezeki puan sekeluarga

Kalau rasa biskut raya masih belum meriah, apa kata cuba resepi cornglake coklat rangup ni. Mudah pun mudah untuk dibuat. Boleh minta anak-anak bantu sama kan

Bahan Resepi Cornflake Coklat Mudah :

  • 250 gram coklat masakan ikut jenama anda suka
  • 1 Sekotak cornflakes iaitu 500 gram
  • 2 sudu makan butter atau marjerin
  • Papercup secukupnya
  • Kalau anda suka coklat rice, boleh taburkan ke atas cornflake bila siap.

Cara Buat Resepi Cornflake Coklat :

#1: Campurkan butter/marjerin ke dalam coklat.Cairkan coklat masakan dengan kaedah double-boil. Double boil ialah anda didihkan air di atad kuali besar dan buka api kecil, letak coklat dan butter di dalam periuk kecil berasingan. Barulah periuk ini diletakkan di atas kuali. Dan api kecil.

Kalau rasa biskut raya masih belum meriah, apa kata cuba resepi cornglake coklat rangup ni. Mudah pun mudah untuk dibuat. Boleh minta anak-anak bantu sama kan

#2:  Selepas coklat dah cair, tutup api.Selepas itu masukkan cornflakes ke dalam coklat yang panas dan cair sepenuhnya tu dan gaulkan sehingga sebati. Jangan risau ianya tidak menjadikan cornflake lemau.

#3:  Lepas tu susun masuk dalam papercup ikut kuantiti dan saiz papercup.Kalau mahu tabur coklat rice, waktu ini terus tabur. Biarkan di atas dulang hingga sejuk spenuhnya.

#4: Biarkan sehingga cornflake kering dan barulah disusun ke dalam bekas kedap udara.

Selamat mencuba resepi cornflakes mudah ini.

Nak menang hadiah istimewa selain resepi dan tips mudah ? </>
Sertai Channel Telegram kami : https://t.me/daridapurdotcom